Unior

 

Ručni alat Unior je program kompanije Unior, d.d. sa međunarodnim ugledom.
Kompanija se svrstava među najveće svetske predstavnike metaloprerađivačke industrije. Kompanija razvija svoj uspeh odličnim sinergijama i tri proizvodna segmenta (ručni alati, delovi za kovanje i sinter i specijalne mašine) koji kompaniji pružaju uravnotežen portfolio aktivnosti. Pouzdani odnosi sa dobavljačima su takođe glavni faktor uspeha.

Tradicija – Savremena tehnologija – podesivi procesi
Program ručnih alata Unior proizvodi preko 10 miliona komada alata i kućišta od lima godišnje. Naslednik je bogate kovačke tradicije na Pohorju i severoistočnoj Sloveniji. U 19. veku na području Pohorja nastaje nekoliko manufakturnih kovačnica. Korišćeni su za izradu poljoprivrednih i zanatskih alata. Njihov rad je bio vezan za četiri železare u ovom kraju. Prva fabrika kovanog alata osnovana je početkom 20. veka, 1919. godine. Inženjeri Mirko Bremec i Valter Mah osnovali su Štajersko gvožđarsko-industrijsko preduzeće u Zreču, gde kompanija Unior i danas ima svoje prostorije. Preduzeće je tada bilo moderna fabrika i proizvodilo je kovane alate za poljoprivredu, rudarstvo i zanatstvo. Kovačnica je pretvorena u mehaničku kovačnicu. Kovačnica je obnovljena posle Drugog svetskog rata. 1947. godine, nakon restauracije i završetka zgrade, kovačnica je preimenovana u Fabriku kovanog alata Zreče. U drugoj polovini 20. veka fabrika se razvija uglavnom ulaganjem u proizvodnju ručnog alata. Pretežno orijentisana ka razvoju univerzalnih alata, fabrika je 1974. godine preimenovana; postala je poznata kao Unior, Fabrika kovanog alata Zreče. Tokom narednih decenija, Unior je uspostavio široku mrežu prodaje i distribucije širom sveta. Više informacija o poslovnoj grupi Unior možete pronaći ovde: vvv.unior.com

Unior je započeo rad u 21. veku ispunjavanjem brojnih zahtevnih standarda kvaliteta i standarda za upravljanje životnom sredinom. Kompanija je već bila suvlasnik čeličane u Štorama i sa sopstvenim kompanijama ušla na američko, australijsko, rusko i kinesko tržište. Unior je svetski brend ručnih alata.

Koristimo kolačiće da omogućimo pravilan rad veb-sajta, da prilagodimo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih mreža i analiziramo saobraćaj.