Black & Decker

Od naših najranijih dana kao mala mašinska radnja u Baltimoru, BLACK+DECKER je ostao uporno fokusiran na potrebe kupaca. Saznajte više o tome kako smo zaslužili našu reputaciju za kvalitet, domišljatost i vrednost.

Dva mladića + san Sa samo 1.200 dolara između njih, dva mlada preduzetnika—S. Dankan Blek i Alonzo G. Deker—pokreću mašinsku radnju u Baltimoru. Rani proizvodi uključuju mašine za pravljenje čepova za flaše za mleko i umakanje slatkiša.

Patentirano + prenosivo
Sa rukohvatom za pištolj i prekidačem za okidanje, BLACK+DECKER postavlja temelje za današnju industriju električnih alata podnošenjem patentne prijave za prenosnu električnu bušilicu od ½ inča.

Otvara se prva fabrika
Kompanija otvara svoj prvi proizvodni pogon velikih razmera u Tovsonu, Merilend, predgrađu severno od Baltimora.

Rastuća prodaja + kontinuirani rast
Samo devet godina nakon osnivanja, godišnja prodaja BLACK+DECKER-a premašuje milion dolara. Iste godine, kompanija završava novu fabriku od 20.000 kvadratnih stopa u Tovsonu.

Obrazovanje + proširenje
BLACK+DECKER prelazi naciju u dva autobusa, nudeći demonstracije proizvoda prodavcima i operaterima postrojenja u mobilnim učionicama. Iste godine, BLACK+DECKER, Ltd. je pokrenut kao podružnica koja opslužuje UK.

Podrška saveznicima
BLACK+DECKER čini svoj deo podrške saveznicima tokom Drugog svetskog rata tako što proizvodi upaljače, čaure i druge ratne zalihe u svojoj fabrici u Tousonu.

Predstavlja prvu na svetu prenosivu električnu bušilicu za potrošače. Kompanija lansira Home Utiliti liniju bušilica i pribora. Počinje DII revolucija.

Revolucioniše potrošačko tržište travnjaka i bašte sa prvim električnim alatima za spoljna vrata dizajniranim za svakodnevne vlasnike kuća.

Pokrenut nikl-kadmijum ćelijama, predstavlja prvu akumulatorsku električnu bušilicu na svetu.

Oduševljava vlasnike kuća tako što izvlači kabl iz dvorišta sa prvim na svetu bežičnim električnim alatom na otvorenom: bežičnim trimerom za živu ogradu.

Kompanija lansira Univolt Universal Voltage Charging Sistem, prvi svetski globalni punjač baterija za električni alat. Revolucionarni sistem je sposoban da puni baterije između 2,4 i 24 volta.

Kompanija predstavlja prvi odvijač na svetu koji se aktivira pokretom sa Giro™ punjivim odvijačem. Alat oseća kretanje korisnika, pružajući izvanrednu kontrolu i promenljivu brzinu.

Sa prekidačem za dva režima, 20V MAKS* litijumski trimer/oštrica omogućava korisnicima da biraju između velike snage ili do sat vremena rada, što predstavlja značajan korak napred u tehnologiji alata na otvorenom.

Koristimo kolačiće da omogućimo pravilan rad veb-sajta, da prilagodimo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih mreža i analiziramo saobraćaj.