GARDENA

Sa sedištem u Ulmu/Nemačka, GARDENA je omiljeni brend za milione vlasnika kuća i bašta širom sveta kada je u pitanju nega bašte. To je zato što GARDENA nudi kompletan asortiman svega što je potrebno – bez obzira da li se radi o sistemima za navodnjavanje, pumpama, nezi travnjaka, robotici, pametnom sistemu, nezi drveća i žbunja, baštenskim alatima, obradi zemlje ili gradskom baštovanstvu. Danas je GARDENA vodeći brend za visokokvalitetne baštenske alate u Evropi i zastupljen u više od 80 zemalja širom sveta. Potreban je emocionalan pristup da se obratimo onima koji svoju baštu smatraju „životnim prostorom bliskim prirodi“ i mestom blagostanja, rekreacije i zabave.

Sistematski uspeh
Od svog osnivanja 1961. godine, GARDENA se za nekoliko decenija razvila od male trgovačke kompanije za baštenske alate u svetski priznatog proizvođača inteligentnih proizvoda i sistema za negu bašte. Konačni iskorak je napravljen uvođenjem Originalnog GARDENA sistema 1968. Ideja o obezbeđivanju sistemskih rešenja nastavljena je u narednim decenijama sa GARDENA combisistem (1977), GARDENA aku-sistemom V12, GARDENA Sprinkler sistemom i GARDENA Micro-Drip-sistemom ( sve 1990). Saznajte više o prekretnicama razvoja proizvoda u vremenskoj liniji istorije GARDENA. Tajna uspeha je uvek zasnovana na visokoj inovativnoj snazi brenda, kao i doslednoj prodajnoj i marketinškoj politici.

Član Huskvarna grupe
Od 2007. je član Huskvarna grupe. Kao posebna divizija, GARDENA uživa dovoljno nezavisnosti da se fokusira na potrebe strastvenih baštovana i snage brenda. U kontekstu čitave kompanije, može imati koristi od veličine i snage Grupe, efikasno koristiti svoje resurse i svrsishodno nadograđivati na zajedničko znanje.

Vremenska linija
Kompaniju sa sedištem u Nemačkoj osnovali su 1961. godine prodavci Verner Kres i Eberhard Kastner. Prvo su počeli da uvoze baštenski alat koji potiče iz Francuske. Konačni iskorak je napravljen uvođenjem originalnog GARDENA sistema 1968. Zahvaljujući svojoj inovativnoj snazi i kvalitetu brenda, kao i visokim korisnim prednostima, je brzo napredovala do svetskog renomiranog proizvođača inteligentno-jednostavnih proizvoda i sistema za zalivanje bašte. i briga za samo nekoliko godina. Od 2007. godine kompanija je članica švedske Huskvarna grupe.

1961. – Uspešno započeto pre 50 godina
Kompaniju su 1961. godine u Ulmu osnovali Verner Kres i Eberhard Kastner. U početku su prodavali francuski baštenski alat. Konačni proboj je napravljen kada je uveden Originalni sistem 1968. godine.

1968 – Brza zamena dodataka sa „klikom“
Narandžasta – to je boja originalnog sistema koji kombinuje komponente za navodnjavanje kao što su priključak za slavinu, priključak za crevo i pribor za zalivanje. Sa svojim tipičnim dizajnom, tokom decenija je postao bezvremenski klasik i sastavni deo evropskih bašta.

G1051-S-002.eps
1973 – Radi bez dosadnog kabla
Uvodeći bežičnu slobodu već 1973. godine, GARDENA je ispred vremena. Makaze za ivice trave Accu Grande su samo godinu dana kasnije praćene prvim asortimanom koji je do sada kontinuirano optimizovan i proširen i koji nudi različite primene od ivica travnjaka do podrezivanja žbunja.

SAMO VEB – Accu
1975 – Lako, snažno i precizno sečenje
Kompletan asortiman inovativnih škara i makaza za orezivanje je lansiran i kontinuirano se proširuje. Sa zupčanicima za povećanje snage, posebno oblikovanim noževima i ručkama – za kvalitet voljno garantuje 25 godina.

SAMO VEB – 00351-30-S-001
1977 – Jedna ručka za beskrajne aplikacije
Stabilan sistem baštenskih alata sa različitim izmenjivim glavama alata i doživotnim vijčanim spojem bez kolebanja obezbeđuje uvek pravu kombinaciju sa najboljom ergonomijom. Više od 30 godina, je jasan lider na tržištu sistemskih alata. I ovde se sa ponosom daje garancija od 25 godina.

SAMO VEB – 03520-20-S-001-15cm-star
1978 – Inteligentna upotreba vode u sistemima
je uvek pokazivala snažno srce za vodu. Godine 1978. stvari su se zaista pokrenule. Bilo za navodnjavanje, drenažu ili snabdevanje vodom za domaćinstvo, i za čistu i za prljavu vodu – od početka nudi pravu pumpu za svaku namenu.

SAMO VEB – Gardena pumpen_1
1985. do 1990. – Pogodno navodnjavanje koje štedi vodu
počinje sa automatskim navodnjavanjem bašte. Od uvođenja kompjutera za vodu 1985. godine Sprinklersistem i Micro-Drip-Sistem kombinuju sve što vam je potrebno za inteligentno, potpuno automatsko navodnjavanje bašte – bilo za travnjak ili za cvetne gredice.

SAMO VEB – 01164-20-S-001-old-eps
1990 – Jedna baterija za razne alate
uvodi sistem zamenljivih baterija i nudi veliki izbor alata koji se mogu povezati. Asortiman koji stalno raste uključuje alate na baterije za mnoge baštenske poslove – opremljene pouzdanim i moćnim litijum-jonskim baterijama za zamenu

Koristimo kolačiće da omogućimo pravilan rad veb-sajta, da prilagodimo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih mreža i analiziramo saobraćaj.