Wera Tools je popularno ime za proizvođača alata, Vera Verkzeuge GmbH, formalno Wera Verk Hermann Verner GmbH & Co KG iz Vupertala, Nemačka. Osnovana je 1936. godine. Vera Tools je poznat po svom sloganu „Be A Tool Rebel“ koji se nalazi na pakovanjima mnogih njihovih proizvoda.

Vera Tools je globalni proizvođač alata za uvrtanje šrafova. Njegovo globalno sedište i evropski prodajni tim je u Vupertalu, Nemačka. Wera ima dve regionalne filijale u potpunom vlasništvu: u Ujedinjenom Kraljevstvu (sa sedištem u Česterfildu, Derbišir, Engleska) i Severnoj Americi (sa sedištem u Ontariju, Kanada), gde je poznata kao Vera Tools Inc. Van ovih oblasti, kompanija posluje preko mreža prodajnih agenata i veletrgovaca. Vera je privatna kompanija i zapošljava više od 750 ljudi. Kompaniju je 2016. godine u potpunosti preuzeo Bitburger Holding.[1]

Vera Tools dizajnira i proizvodi više od 3.000 alata za ručne i električne alate u svom nemačkom sedištu i svojoj fabrici u Češkoj.
Vera proizvodi uključuju šrafcigere, nastavke za šrafcigere, čegrtaljke i utičnice, navrtke i L-ključeve. Vera alate uglavnom koriste profesionalci, uključujući građevinare, električare i mehaničare.

Vera je poznata po svojoj liniji šrafcigera sa karakterističnom ručkom u obliku Kraftform. Ovaj dizajn se zasniva na konturama ruke tokom upotrebe odvijača i koristi posebno dizajniranu kombinaciju ergonomskih mekih zona i glatkih, tvrdih zona. Prepoznatljive ‘krune’ ove ručke se koriste kao deo Vera logotipa.

Koristimo kolačiće da omogućimo pravilan rad veb-sajta, da prilagodimo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih mreža i analiziramo saobraćaj.